Γάτα: 30η & 31η διεθνής έκθεση μορφολογίας

0 Comments

Ο Ελληνικός όμιλος Γάτας δραστηριοποιείται από το 1995. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο όμιλο, ο οποίος  στις 4 & 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε την 30η και 31η  διεθνή έκθεση μορφολογίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι. Συναντήσαμε εκεί τη Βασιλική Μεϊντάνη, πρόεδρο του Ομίλου, η οποία μας τόνισε πως η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί εδώ και χρόνια, διοργανώνοντας Εκθέσεις Μορφολογίας. Φέτος, για πρώτη φορά, οργανώθηκαν και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπου επαγγελματίες του χώρου – κτηνίατροι και εκτροφείς – έκαναν παρουσιάσεις στο αμφιθέατρο για θέματα συμπεριφοράς, διατροφής, υγείας, φροντίδας και καλλωπισμού, αναπτύσσοντας ζητήματα ενδιαφέρουν τον κάθε γατόφιλο.

Ο επισκέπτης της έκθεσης είχε τη δυνατότητα να θαυμάσει περισσότερες από 25 φυλές γάτας, να μιλήσει με φιλοζωικά σωματεία όπως το SCARS, η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και οι Γάτες Φλοίσβου, να ενημερωθεί για την υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώου και να μιλήσει με επαγγελματίες του χώρου και εταιρείες που πωλούν τροφές για γάτες.

Τα τελευταία χρόνια οι εκθέσεις μορφολογίας γάτας στην Ελλάδα παρουσιάζουν όλο και υψηλότερη συμμετοχή και επισκεψιμότητα. Στη φετινή έκθεση είχαμε περίπου 200 συμμετοχές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, από Ιταλία, Ολλανδία, Βουλγαρία Ρουμανία Βέλγιο Γερμανία, ενώ εκτός από συμμετέχοντες έχουμε και κάποιους επισκέπτες από άλλες χώρες. Αυτό είναι κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και είναι ένα πολύ θετικό σημάδι ανάπτυξης για μια διοργάνωση που λειτουργεί σε διεθνή πρότυπα.

Η επόμενη διοργάνωση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2017 ενώ ο στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι να γίνονται όχι δύο αλλά τρεις παρόμοιες διοργανώσεις κάθε χρόνο, δύο στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη.

Share :-
Categories: