Παγκόσμια Έκθεση Μορφολογίας Γάτας WCF στην Αθήνα

0 Comments

GJ9Y2779 copyΜετά την πρώτη αντίστοιχη διοργάνωση που έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, η χώρα μας φιλοξένησε φέτος για δεύτερη φορά μια έκθεση γάτας παγκόσμιας εμβέλειας υπό την αιγίδα της WCF. Η πρόεδρος της Felina Greece Κατερίνα Ανυφαντή μας περιγράφει την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, τόσο μέσα από την άποψη του διοργανωτή όσο και από τα μάτια του απλού γατόφιλου.

Πριν λίγες ημέρες έγινε στην Αθήνα η πρώτη παγκόσμια έκθεση γάτας, μια διοργάνωση που οργανώθηκε από τρία σωματεία σε συνεργασία: η Felina από την Ελλάδα, ο Παγκύπριος Όμιλος Εθνικής Φυλής από την Κύπρο και το γερμανικό σωματείο Deutsche Edelkatze. Έτσι, ήλθαν σε επαφή οι άνθρωποι και οι γάτες από τρία διαφορετικά σωματεία τριών χωρών σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση με πολύ πλούσιο θέαμα για τους επισκέπτες. Γνωρίσαμε γάτες από τη Σερβία, την Κύπρο, τη Γερμανία, μια κυρία οδηγούσε επί 16 ώρες για να καταφέρει να έλθει από την Κροατία, είχαμε επισκέπτες και εκθέτες από τη Ρωσία, την Αγγλία, ενώ για πρώτη φορά είχαμε και τούρκικη συμμετοχή. Ήταν πολύ συγκινητικό να εκθέτουμε μαζί γάτες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, ενώ στον όμορφο χώρο του The Hub στα Πετράλωνα βρέθηκαν και αρκετοί VIP που ήλθαν για να δουν τις σπάνιες και πανέμορφες γάτες και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ήταν μια μεγάλη γιορτή της γάτας: είδαμε γάτες της Βεγγάλης, είδαμε τις άτριχες Σφίγγες, τους Γίγαντες της Αφροδίτης από την Κύπρο, καθώς και τα γνωστά μας Ragdoll, Maine Coon, Cornish Rex, Devon Rex, όλες τις γνωστές και πιο άγνωστες φυλές. Το σημαντικό ήταν ότι είδαμε γάτες πολύ καλής ποιότητας, και μάλιστα αρκετές γάτες ελληνικής εκτροφής σήκωσαν έπαθλα σε διάφορες κατηγορίες, είχαμε έναν World Winner αλλά πήραμε και τίτλο 1st European Champion που ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ήταν ένα διήμερο που δεν θα είχε ολοκληρωθεί με τόση επιτυχία χωρίς τους χορηγούς και υποστηρικτές, με τη μεγάλη χορηγία της Purina που στήριξε τη διοργάνωση, αλλά και με τους πολυάριθμους εθελοντές από σωματεία αλλά και απλούς ιδιώτες που με την παρουσία τους και τη βοήθειά τους ήταν η ψυχή της έκθεσης: βοηθούσαν τους εκθέτες και τους κριτές, έδιναν πληροφορίες στους επισκέπτες, μετέφραζαν από τις διάφορες γλώσσες που ακούγονταν και κατάφεραν να διατηρήσουν ένα όμορφο, φιλικό κλίμα χωρίς εκνευρισμούς και εντάσεις.
Ήταν ένα σαββατοκύριακο που έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική εξέλιξη παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα, για έναν επιπλέον πολύ σημαντικό λόγο: επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της έκθεσης εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι Έλληνες κριτές, μπήκε το νερό στο αυλάκι ώστε να έχει και η χώρα μας πλέον κριτές γάτας.
Για το μέλλον, οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας: στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, έγινε η περυσινή αντίστοιχη έκθεση με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και εκεί θα επιστέψει η επόμενη διοργάνωση, την άνοιξη του 2016.

Share :-
Categories: