32η & 33η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Γάτας της FIFe


32η & 33η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Γάτας της FIFe
0 Comments

Γέμισε γάτες το πολιτιστικό κέντρο Δαΐς, όπου το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας μια ακόμα διεθνούς εμβελείας διοργάνωση. Η Βασιλική Μεϊντάνη, πρόεδρος του ΕΟΓ, κάνει τον απολογισμό και βάζει τους στόχους για το μέλλον.

Συνολικά 230 πανέμορφες γάτες από 25 διαφορετικές φυλές πέρασαν μπροστά από τα έμπειρα μάτια των κριτών της FIFE, διεκδικώντας τίτλους και διακρίσεις. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές του διημέρου ήταν και ένα special show-in-the-show για τις Βρετανικές Γάτες και γάτες Maine Coon.

Ο όμιλός μας και όλοι οι συντελεστές του, νιώθουμε περήφανοι που καταφέραμε για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα ένα διήμερο να αφιερωθεί αποκλειστικά και να αναδείξει το πιο αγαπημένο κατοικίδιο, τη γάτα, με ένα τόσο πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και δράσεων και τόσο δυνατή παρουσία καταξιωμένων εκτροφέων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 6.000, ενώ είχαμε εκθέτες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ιταλία, ακόμα και από το μακρινό Μεξικό! Πλήθος γατόφιλων γέμισε και το αμφιθέατρο της έκθεσης, όπου σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, παρουσιάστηκαν εξειδικευμένα σεμινάρια για τη φροντίδα, την υγεία και τη συμπεριφορά των αγαπημένων τους τετράποδων συντρόφων από κτηνιάτρους, επαγγελματίες groomer και στελέχη εταιριών. Παράλληλα, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν και οι φιλοζωικές οργανώσεις Scars, Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και Γάτες Φλοίσβου, που παρουσίασαν τις δράσεις τους και ενημέρωσαν το κοινό για την υπεύθυνη υιοθεσία, την εθελοντική συνεισφορά, ενώ συγκίνηση και μεγάλη χαρά προκάλεσε και ο μεγάλος αριθμός υιοθεσιών που έγιναν μέσα στο διήμερο.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που στήριξαν το έργο μας για μια ακόμα χρονιά, καθώς και τον κόσμο, τους χιλιάδες γατόφιλους και ζωόφιλους της Αθήνας, που με την παρουσία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της έκθεσης. Ο στόχος του ΕΟΓ είναι να είμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι, έτσι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε να έχουμε τέτοιες εκθέσεις διεθνούς εμβελείας, όχι μια αλλά δύο φορές το χρόνο. Αυτός είναι ένας στόχος αρκετά αισιόδοξος αλλά απολύτως ρεαλιστικός δεδομένης της διαρκώς ανοδικής πορείας που διαγράφει τα τελευταία χρόνια η οργανωμένη γατοφιλία στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Share :-
Categories: