Boxer: Επιβλητικό παρουσιαστικό – παιχνιδιάρικος χαρακτήρας


Boxer: Επιβλητικό παρουσιαστικό – παιχνιδιάρικος χαρακτήρας
0 Comments

Όσοι δεν έχουν έλθει σε επαφή με τα μπόξερ, ίσως και να τα θεωρούν “άγρια” και τρομακτικά, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, όπως μας εξηγεί και η Αγγελική Σιέμου που συμβιώνει εδώ και τέσσερα χρόνια με ένα πανέμορφο δείγμα της συγκεκριμένης φυλής.

Ο “Boy” είναι τεσσάρων ετών και είναι το πρώτο μπόξερ που ήρθε στην οικογένειά μας. Παλιότερα είχαμε και άλλα σκυλιά διαφορετικών φυλών, όμως αυτό που διαπιστώσαμε αμέσως είναι ότι τα μπόξερ είναι ιδιαίτερα κοινωνικά και παιχνιδιάρικα σκυλιά, δένονται πολύ με την οικογένεια και θέλουν πάντα να συμμετέχουν σε όλα, να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες και να μην μένουν ποτέ απ’ έξω από τίποτα.

Με τον ερχομό και του παιδιού στην οικογένεια -ένα κοριτσάκι 17 μηνών σήμερα- ο σκύλος έδωσε μια άλλη ξεχωριστή νότα στην καθημερινότητα, αφού από την πρώτη μέρα ήταν πολύ καλός μαζί της, την αγαπάει πολύ, ενώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την χτυπήσει, ούτε κατά λάθος. Είναι ένας μεγαλόσωμος, υπερκινητικός σκύλος που μπορεί να τρελαίνεται στο παιχνίδι όταν παίζει με κάποιον ενήλικα, όμως με το μικρό παιδί είναι πάρα πολύ προσεκτικός και επιτρέπει τα πάντα χωρίς να αντιδρά ποτέ.

Αυτό, πέρα από τη χαρά της καθημερινότητας, έχει δώσει και μια παραπάνω αυτοπεποίθηση στη μικρή η οποία δεν φοβάται τα σκυλιά και κινείται με περισσότερη σιγουριά μέσα κι έξω από το σπίτι.

Κατά τα άλλα, ο Boy έχει εκπαιδευτεί από μικρός, από κουτάβι ακόμα, κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να τον καταλάβουμε καλύτερα αλλά και αυτός να καταλάβει τα όριά του.

Μένει χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο σπίτι, ανεβαίνει στον καναπέ στο σημείο που του επιτρέπουμε αλλά δεν πατάει ποτέ έξω στον υπόλοιπο καναπέ. Έχει την ώρα που πάμε τη βόλτα μας και τρέχουμε, έχει και την ώρα που πρέπει να είναι ήρεμος και να μην ενοχλεί.

Επίσης, έχει από τη φύση του ένα ένστικτο φύλακα: μπορεί να είναι χαρούμενος και παιχνιδιάρης πάντα, όμως εάν αισθανθεί ότι υπάρχει κάποιου είδους απειλή, αμέσως θα σοβαρέψει και θα γαβγίσει.

Δεν είναι, όμως, από τα σκυλιά που “περιπολούν” με αυστηρότητα και φυλάνε έναν χώρο, αυτός είναι φύλακας μόνο τη σωστή στιγμή, όταν θα χρειαστεί.

Για παράδειγμα, πριν από τον Boy, είχαμε ένα γερμανικό ποιμενικό που ήταν μεν κοινωνικοποιημένο και ήρεμο, όμως ήταν ένα πολύ αυστηρό σκυλί, πολύ μετρημένο, ένας άριστος φύλακας.

Ο Boy, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 4 ετών που έχει φτάσει σήμερα, είναι ένα αιώνιο κουτάβι, χαρούμενο και παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα και πολύ αξιόπιστο σε κάθε περίπτωση, αφού δεν φοβάσαι ότι θα σε εκθέσει σε κάποιον τρίτο: πάντοτε ακούει και πάντα ελέγχεται αν θέλεις να σταματήσει.

Μπορείς να τον έχεις μαζί σου σε οποιαδήποτε δραστηριότητα-αν πας για πεζοπορία, μπορεί να κουραστεί κάποια στιγμή, όμως θα κάτσει τρία λεπτά να ξεκουραστεί και μετά θα συνεχίσει αδιαμαρτύρητα.

Ίσως το μόνο πρόβλημα στις βόλτες είναι η τρομακτική του όψη για τους ανθρώπους που δεν τον γνωρίζουν: όσοι δεν ξέρουν από μπόξερ, μόλις τον βλέπουν μπροστά τους αμέσως κάνουν πίσω, αυτή όμως είναι η στιγμιαία πρώτη αντίδραση, γιατί αμέσως βλέπουν πόσο φιλικός είναι και με πόση χαρά έρχεται σε επαφή με ανθρώπους και ζώα.

Με τα άλλα σκυλιά που μπορεί να συναντήσει στη βόλτα, είναι πολύ κοινωνικός και έχει μια περιέργεια να τα γνωρίσει. Με τις γάτες έχει ένα θέμα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να είναι πραγματικό πρόβλημα.

Ποτέ δεν έχει τσακωθεί με άλλο σκυλί-αν τον προκαλέσει κάποιος σκύλος, μπορεί να αγριέψει και να αντιδράσει λίγο, όμως δεν είναι σκυλί που θα δημιουργήσει πρόβλημα, είναι ένα πολύ κοινωνικό και φιλικό σκυλί. Αρκεί, βέβαια, να το πηγαίνεις βόλτες, να το φέρνεις συχνά σε επαφή με άλλα ζώα, να είναι μέρος της οικογενείας. Δεν είναι ένα σκυλί που μπορείς να το αφήσεις μόνο του μονίμως κλεισμένο σε μια αυλή.

Στο σπίτι, είναι καλοπερασάκιας: θέλει απαραίτητα μαλακό κρεβάτι για να κοιμάται με την άνεσή του, ενώ του αρέσει να κοιμάται στον ίδιο χώρο με εμάς για να αισθάνεται μέρος της οικογενείας. Πολλές φορές μπορεί να κοιμηθεί στο δωμάτιο της μικρής, κάτω από την κούνια της, αλλιώς έρχεται στο υπνοδωμάτιο των μεγάλων, πάντα όμως σε κάποιο μαλακό στρώμα γιατί δεν του αρέσουν οι σκληρές επιφάνειες.

Από άποψης περιποίησης, ως κοντότριχο δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλώς κάνουμε μπάνιο μια φορά κάθε μήνα. Στη διατροφή χρειάζεται κάποια προσοχή γιατί είναι λαίμαργος, οπότε πρέπει να προσέχεις για να μην ξεφύγει σε ποσότητες.

Ευτυχώς, είναι ταυτόχρονα και υπερκινητικός οπότε ασκείται μονίμως και είναι δύσκολο να φτάσει να γίνει υπέρβαρος, όμως η προσεκτική διατροφή χρειάζεται γιατί έχει μια μικρή ευαισθησία στο στομάχι. Η διατροφή του γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με ξηρή τροφή-τρώει και αρκετές λιχουδιές διαφόρων ειδών, όμως όχι σε ποσότητες τέτοιες που να δημιουργούν πρόβλημα.

Αν κάποιος θέλει ένα σκυλί για οικογένεια, για να μεγαλώσει μαζί με μικρά παιδιά χωρίς κανέναν φόβο, δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στην καθημερινότητα, τα μπόξερ είναι πραγματικά μια εξαιρετική επιλογή.

Share :-
Categories: