Cavalier King Charles Spaniel

0 Comments

GJ9Y3451Η Ελισάβετ και η Αγγελική Λιναρδάτου μας συστήνουν ένα πανέμορφο αλλά και ιδιαίτερα φιλικό και χαρούμενο σκυλί που είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά που ζουν σε διαμέρισμα και θέλουν μια έξυπνη και διασκεδαστική τετράποδη συντροφιά.
Η Λούσι είναι ένα Cavalier King Charles Spaniel 1,5 ετών που έχουμε στην οικογένειά μας εδώ και 14 μήνες περίπου και περνάμε πάρα πολύ καλά μαζί του. Είχαμε ψάξει για διάφορες ράτσες, αυτή όμως ήταν μια από τις επικρατέστερες γιατί, πέρα από την ομορφιά, ταιριάζει το μέγεθος, ο χαρακτήρας και οι απαιτήσεις στη ζωή σε διαμέρισμα. Όταν καταλήξαμε ότι θέλουμε ένα τέτοιο σκυλί, το επόμενο ερώτημα ήταν από πού θα το πάρουμε. Αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθούμε σε έναν εξειδικευμένο εκτροφέα με μεγάλη εμπειρία στα συγκεκριμένα σκυλιά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε ένα σωστό και υγιές κουτάβι.
Η Λούσι είναι πολύ ήσυχη μέσα στο σπίτι, δεν κάνει αταξίες και ζημιές δεν έχει φάει ποτέ ούτε παπούτσι ούτε οποιοδήποτε χαμηλό έπιπλο. Κοιμάται οπουδήποτε, όχι μόνο στο δικό της κρεβάτι αλλά και στα δικά μας, σε καναπέδες, σε χαλιά, οπουδήποτε, όμως χωρίς να ενοχλεί. Μας αγαπάει όλους, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, ανάλογα με την ώρα της ημέρας όμως κάθεται και με κάποιον διαφορετικό όπως έχει συνηθίσει τα ωράριά μας. Το βράδυ θα κάτσει δίπλα στον πατέρα μας και θα βλέπει τηλεόραση, όταν διαβάζουμε θα έλθει στα πόδια μας, ενώ όλο το πρωί που εμείς λείπουμε είναι μαζί με τη μητέρα μας και τρέχει συνέχεια από πίσω της. Επειδή έχει συνηθίσει στην ανθρώπινη παρουσία, δεν θέλει καθόλου να μένει μόνη της και αν μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα κλαίει και μετά κατεβάζει μούτρα!
Γενικά είναι μια πολύ ευχάριστη παρέα μέσα στο σπίτι, της χρειάζεται όμως και μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο για να εκτονώνεται. Στη βόλτα είναι πολύ ενθουσιώδης, της τραβάει την προσοχή οτιδήποτε κινείται, όμως δεν τραβάει το λουρί, δεν γαβγίζει, δεν δημιουργεί προβλήματα, εκτός αν αντιληφθεί κάποια γάτα, όπου εκεί τρελαίνεται όπως τα πιο πολλά σκυλιά. Σε ανοικτό, ελεγχόμενο χώρο μπορεί να τρέχει και να παίζει χωρίς το λουρί, ενώ το αγαπημένο παιχνίδι της Λούσι είναι ένας κόκκινος πλαστικός κρίκος τον οποίο κυνηγάει και πιάνει στον αέρα όπως κι αν της τον πετάξεις.
Το συγκεκριμένο σκυλί είναι σκύλος συντροφιάς, άρα ταιριάζει σε οποιονδήποτε θέλει συντροφιά μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά, απλώς είναι καλό τα παιδιά να μην είναι πάρα πολύ μικρά για να μην ταλαιπωρούν το ζώο. Ο ιδανικός ιδιοκτήτης για ένα τέτοιο σκυλί είναι κάποιος που περνά πολλές ώρες στο σπίτι και άρα δεν θα χρειάζεται να το αφήνει μόνο του. Οι βόλτες είναι απαραίτητες όσο και σε όλα τα σκυλιά, όμως χωρίς υπερβολές: δεν είναι από τα ιδιαιτέρως αθλητικά σκυλιά που απαιτούν μεγάλους χώρους και πολύ τρέξιμο, απλώς χρειάζεται και αυτό την καθημερινή του βόλτα για την ανάγκη του και για να βγαίνει λίγο έξω να αλλάζει παραστάσεις. Σε επίπεδο φροντίδας, το όμορφο και μακρύ τρίχωμα χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα και προσοχή, ενώ για τα υπόλοιπα ισχύει ότι και σε όλα τα σκυλιά: περιοδικές επισκέψεις για εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις και ελέγχους στον κτηνίατρο, με μια παραπάνω προσοχή στα μακριά αυτιά που θέλουν τακτικό καθαρισμό ώστε να αποφεύγονται οι ωτίτιδες. Επίσης, μετά τα 5-6 χρόνια, καλό είναι να γίνονται κάποιοι προληπτικοί καρδιολογικοί έλεγχοι, αν και οι πιθανότητες για καρδιολογικά προβλήματα μειώνονται σημαντικά από την επιλεκτική εκτροφή. Οι γονείς της Λούσι, για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι είναι απολύτως υγιείς οπότε μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να εμφανίσει το σκυλί κάποια τέτοια προβλήματα που συνήθως είναι κληρονομικά.

Share :-
Categories: