Όλοι Οι Τρόποι Να Μιλήσετε Στη Γλώσσα Του Σκύλου Σας


Όλοι Οι Τρόποι Να Μιλήσετε Στη Γλώσσα Του Σκύλου Σας
0 Comments

Είναι πολλά όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε για τον τετράποδο φίλο μας τα οποία δεν ευσταθούν. Συχνά του φερόμαστε σαν να είναι άνθρωπος, όμως δεν είναι! Μάθετε πώς να «μιλήσετε» στην ίδια γλώσσα με τον μικρό σας φίλο.

Η ζωή με έναν σκύλο απαιτεί υπευθυνότητα. Και για την απολαύσετε παρέα, πρέπει να γνωρίζετε πράγματα για εκείνον. Έτσι, ώστε να έχετε μια αρμονική συνύπαρξη, χωρίς… παρεξηγήσεις.

Πώς θα το πετύχετε;

Ο εκπαιδευτής σκύλων, Αλέξανδρος Μπρέμπος, δίνει πολύτιμες συμβουλές.

«Η συμβίωση ενός σκύλου με μια οικογένεια είναι πολύ σημαντική, και βοηθά στην ευεξία και στην ευζωία, ανθρώπου και σκύλου.

Ο σκύλος προσφέρει μια διαφορετική ενασχόληση στον άνθρωπο, και του δίνει τη δυνατότητα για σωματική άσκηση. Ιδίως για τον σκύλο είναι απαραίτητη η σωματική εκτόνωση, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσλαμβάνει καινούργιες μυρωδιές και ερεθίσματα.

Για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις μια ισορροπία ανάμεσα στο κουτάβι και στην οικογένεια, θα πρέπει να βάλεις όρια, κανόνες και περιορισμούς στον σκύλο.

Θα πρέπει να μάθεις στον σκύλο τι είναι σωστό και τι λάθος. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η στοργή, και μόνο, δεν βοηθά τον σκύλο. Αντίθετα, του δημιουργεί σύγχυση, ειδικά όταν δίνεται σε λάθος χρόνο.

Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι

Από την άλλη, οι γονείς θα πρέπει να διδάξουν στο παιδί πως ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι, και να του μάθουν τον σωστό τρόπο να ασχολείται μαζί του. Τέλος, για να επιτευχθεί μια ισορροπία, θα πρέπει και από τις δυο πλευρές να υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση.

Η «γλώσσα σώματος» του σκύλου

Να επισημάνουμε πως η «γλώσσα του σώματος» του σκύλου είναι πολύ σημαντική για να καταλάβουμε τον σκύλο.

Ο σκύλος δεν είναι ένα μονοδιάστατο ον, οπότε μας προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε πτυχές και πράγματα, που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστα.

Ο σκύλος έχει διαφορετική φύση από τον άνθρωπο

Γιατί ο κόσμος των ζώων είναι διαφορετικός από τον δικό μας, και καλό θα ήταν, να μην κάνουμε συσχετισμούς με την ανθρώπινη ψυχολογία. Ο σκύλος είναι ζώο. Όσο και αν θέλουμε να τον εξανθρωπίσουμε, αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Οι άνθρωποι, για παράδειγμα, για να λύσουν μια διαφωνία, ή για να εκφράσουν ένα παράπονο, χρησιμοποιούν τον διάλογο. Στον κόσμο των ζώων δεν υπάρχει αυτό. Κάθε ζήτημα εξουσίας λύνεται με μάχη, είτε αφορά έδαφος, είτε αναπαραγωγή ή τροφή.

Θα πρέπει να έρθουμε στο επίπεδο του σκύλου για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία μαζί του και να μάθουμε πώς πρέπει να τον χειριζόμαστε, ώστε να «μιλάμε» στην ίδια γλώσσα και να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Ας μην ξεχνάμε πως τα σκυλιά ζουν στο τώρα – άλλη μια διαφορά με τον άνθρωπο -, οπότε οποιαδήποτε διόρθωση ή επιβράβευση θα πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή, ώστε να έχει νόημα.

Σε διαφορετική περίπτωση, απλά, ο σκύλος δεν θα καταλάβει τίποτα από αυτά που θέλουμε να του δείξουμε. Η ελπίδα μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους, να αποκτούν μια αρμονική συμβίωση με τον σκύλο τους, ώστε και οι δυο πλευρές να παίρνουν μόνο χαρά από αυτή τη σχέση. Δίχως προβλήματα».

Πηγή: ygeiamou

Ετικέτες:

Share :-
Categories: