World Dog Show 2017 Λειψία – Γερμανία


World Dog Show 2017 Λειψία – Γερμανία
0 Comments

Ρεκόρ συμμετοχών και εξαιρετική οργανωτική επιτυχία χαρακτήρισαν το Παγκόσμιο της FCI για το 2017. Ο Γιάννης Βλάχος, μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΕ βρέθηκε στη Γερμανία και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις και “έπεσε” το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών που κατείχε η αντίστοιχη διοργάνωση του 2011 στο Παρίσι (21.588 συμμετοχές), αφού το φετινό παγκόσμιο στη Γερμανία συγκέντρωσε 24.692 συμμετοχές από 73 χώρες του κόσμου! Εάν προσθέσουμε και τα σκυλιά που συμμετείχαν στις διάφορες περιφερειακές εκδηλώσεις (εθνική έκθεση με 6,500 σκυλιά, γερμανικό πρωτάθλημα agility με 350 σκυλιά, παγκόσμιο πρωτάθλημα dog dancing με άλλα 110 σκυλιά, κλπ) το σύνολο των συμμετοχών για τις πέντε ημέρες του Νοεμβρίου υπολογίζεται κοντά στις 31.000!

Αυτός ο τεράστιος αριθμός συμμετοχών ήταν που θα είχε δημιουργήσει προβλήματα διαχείρισης σε κάποια διοργάνωση χαμηλότερου επιπέδου, όμως οι γερμανοί κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να επιβεβαιώσουν την πολύ καλή φήμη τους σε όλα τα οργανωτικά θέματα. Η καλή εικόνα ξεκινούσε από τους μεγάλους και ευρύχωρους χώρους στάθμευσης και συνεχιζόταν στην πολύ καλή διαχείριση όλων των διαδικασιών ελέγχων στις εισόδους, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις. Επιπλέον, όλοι σχεδόν οι άνθρωποι της διοργάνωσης μιλούσαν αγγλικά και μπορούσαν να συνεννοηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τους συμμετέχοντες από διάφορες χώρες του κόσμου, μειώνοντας στο ελάχιστο την ταλαιπωρία της άφιξης και της εισόδου.

Το εκθεσιακό κέντρο της Λειψίας διέθετε 85.000 τετραγωνικά μέτρα σε πέντε ξεχωριστές αίθουσες, όμως ήταν αρκετά εύκολο να βρεις τη θέση σου αν ακολουθούσες τα μεγάλα και ευανάγνωστα πανώ που σε οδηγούσαν στον σωστό στίβο.

Αντίστοιχα, τα ωράρια τηρήθηκαν με “γερμανική” πειθαρχία και χωρίς καθυστερήσεις, οπότε όλα κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο, κάτι αξιοσημείωτο αν συνυπολογίσουμε και το δεδομένο ότι οι γερμανοί διοργανωτές είχαν στη διάθεσή τους λιγότερους μήνες προετοιμασίας αφού “κληρονόμησαν” τη διοργάνωση από το Εκουαδόρ το οποίο δεν κατάφερε να την φέρει εις πέρας λόγω ενός μεγάλου σεισμού το 2016.

Από τις συμμετοχές, φυσιολογικά λόγω εντοπιότητας στην πρώτη θέση σε πλήθος συμμετοχών ήταν η Γερμανία με 8.577 σκύλους, ενώ όπως αναμενόταν η δεύτερη θέση ανήκε στη Ρωσία με 3.463 σκύλους. Η Ρωσία είναι πάντοτε πολύ ενεργή σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις, αλλά ειδικά σε αυτό το παγκόσμιο είχε έναν λόγο παραπάνω: στο πρόσφατο πανευρωπαϊκό που έγινε στην Ουκρανία, οι ρώσοι κυνόφιλοι δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, οπότε όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στο Κίεβο, είναι σίγουρο ότι δεν έχασαν την ευκαιρία της Γερμανίας.

Από την Ελλάδα είχαμε 63 συμμετοχές με συνολικά καλή παρουσία και κάποια πλασαρίσματα στην 4άδα, δεν καταφέραμε όμως να κατακτήσουμε κάποιον παγκόσμιο τίτλο.

Στα τελικά αποτελέσματα, η εθνική φυλή της Γερμανίας (ένας Γερμανικός Μολοσσός) κατάφερε να κατακτήσει το Best In Show, ενώ στις επόμενες τρεις θέσεις κατετάγησαν σκυλιά που ήλθαν από την Αγγλία: ένα Fox Terrier, ένα Beagle και ένα American Cocker Spaniel.

Οι περίπου 90.000 θεατές είναι βέβαιο ότι δεν πρόλαβαν ούτε στιγμή να βαρεθούν, όχι μόνο από το βασικό πρόγραμμα της έκθεσης αλλά και με τις τόσες πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, στις οποίες αξίζει να αναφέρουμε και την συνέχιση του όμορφου θεσμού των Young Handlers, στον οποίο συμμετείχαν νεαροί χειριστές από 35 χώρες.

Share :-
Categories: